Produceren

Produceren

Maatwerk muziekproductie voor Single / EP / CD / LP

Dus, je hebt fantastisch muzikaal materiaal geschreven. En je wil hier het maximale uit halen? Als producer heb ik het overzicht en de muzikale kennis om jouw muziek van idee tot afgerond eindproduct te loodsen:

Preproductie.  Hier gebeurt alles wat nodig is voor dat de opnameknop ingedrukt wordt.

De logistieke kant van het verhaal: De planning van de opnames, de manier van opnemen, welke instrumenten gaan we gebruiken, wie gaan spelen, enzovoorts

De muzikale kant van het verhaal: Hoe moeten de liedjes klinken, en is het arrangement wel zoals deze moet zijn? Voor elk project is een andere aanpak nodig, elk liedje is anders.

Productie. Hier voeren we uit wat er in de preproductie bedacht is.

Opnemen van de muziek kan in de studio van Tamminga Music Productions gedaan worden, maar ook in een studio naar keuze.

Na de opnames is vaak nabewerking nodig. Hierbij kan je denken aan editing, time-alignment en vocal tuning.

Mixage en mastering. Hier krijgt de muziek zijn uiteindelijke vorm

De opnames zijn goed gelukt, maar het is nog niet helemaal afgerond. Met de mixage krijgt alles de uiteindelijke balans en klank.

De mastering maakt het product af. Het uiteindelijke doel is dat de muziek op elke speaker en koptelefoon goed klinkt. Een goede master kan alleen gemaakt worden als er een goede productie en mix aangeleverd is.

Een extra paar oren kan van handig zijn. Daarom heb ik een aantal mastering engineers waar ik graag mee werk en die ik vertrouw op hun oordeel

 

Voor vragen en offertes, neem contact op